miércoles, 9 de septiembre de 2015

Normes de funcionament Educació Infantil

                                                                                                            Curs 2015-2016


Normes de funcionament del Educació Infantil – P3

A continuació enumerem algunes recomanacions que ens permetran una convivència diària més còmode i pràctica, tant pels nens/es com pel personal escolar.

1-  Entrades i sortides: L’horari escolar és de 9 a 13 i de 15 a 17 hores. Es demana la màxima puntualitat tant a l’hora d’entrar com de sortir. La porta es tancarà al matí, a les 9,10 i a la tarda, a les 15,10.

2-  A l’hora d’entrar, els/les pares/mares podran acompanyar els seus fills/es fins la porta de l’entrada de l’edifici del parvulari però no a les aules. Us voldríem demanar la vostra col·laboració deixant que els/les alumnes entrin sols a l’edifici de parvulari per tal de millorar  la seva autonomia i  l’ordre de les entrades.

3- Els/les nens/es han de portar la bata i la motxilla que l’escola té com a model. Es poden comprar   al Nit i Dia (Av. Montserrat 47 A, El Prat). 

4-    La bata s’ha de portar cada dia posada de casa, se l’enduran al migdia i es tornarà posada a la tarda, fins el segon trimestre. A partir de Gener, la bata s’ha de portar a la escola els dilluns i es tornarà els divendres.

5-    Per tal de fer les classes de psicomotricitat amb més comoditat és obligatori portar xandall de l’escola, samarreta blanca i sabatilles d’esport. El xandall de l’escola es pot comprar a Pedro Esport, al carrer Pau Casals. A les sortides, excursions, colònies, també hauran de portar el xandall posat.

 6-  Com que els/les alumnes han d’assistir cada dia a l’escola, si per alguna raó falten, es convenient que ho justifiquin abans de les 10h.

 7- Cada tutor/a fixarà un horari de visites per tal que els pares puguin parlar amb ell/a. La petició de visita es farà a través de l’agenda escolar.

 8-  Recomanen que l’esmorzar el portin dins d’una carmanyola marcada amb el nom del/de la nen/a per tal d’evitar utilitzar bosses de plàstics i paper d’alumini, per aconseguir ser més respectuosos amb el medi ambient. Els dimecres s’esmorzarà fruita que els/les nens/es l’han de portar en una carmanyola pelada i tallada a trossets.

 9-  Vestiu als/les nens/es amb roba còmode i fàcil de treure per anar al lavabo. Absteniu-vos de portar els/les nens/es al parvulari amb pantalons de tirants, cinturó, pitet o botons difícils de cordar i descordar pels propis nens/es. D’aquesta manera afavorirem la seva autonomia. També cal que el calçat sigui còmode i si és possible eviteu de posar-los xancles.
  
 10- Les jaquetes, abrics, bates, etc. han de portar una cinta d’uns 15 cm. per facilitar que es puguin penjar bé. Cal marcar tota la roba amb el seu nom i cognom.

 11-  Per tal de mantenir una bona higiene bucal i alimentaria, recomanem que els/les nens/es no portin caramels, xiclets ni altres llaminadures al parvulari.

 12-  Per tal de seguir correctament el currículum escolar i no distreure’s, no es poden portar joguines a l’escola.

 13- Si els vostres fills/es tenen dècimes de febre, vòmits o diarrea, no poden venir a l’escola, ni tampoc en casos de conjuntivitis, varicel·la, paràsits capil·lars, etc. encara que no tinguin febre. 

 14-  L’escola no pot administrar cap tipus de medicament als/ a les nens/es. Si algun nen/a segueix una medicació que coincideixi amb l’horari escolar la mestra li donarà amb una prèvia autorització de la família per escrit a el/la tutor/a. S’ha de fer constar en l’autorització el nom del medicament, la dosi i l’horari.

 15-  Els/les nens/es de P3 han de portar una muda marcada amb el seu nom dins una bossa de roba, que es quedarà a l’aula per si s’ha de fer servir.

 16-  Com a mesura d’higiene cada nen portarà cada dia una ampolleta d’aigua, marcada amb el seu nom que es tornarà a la tarda.

 17-  L’escola organitza activitats relacionades amb el currículum (La castanyada, Nadal, colònies). És convenient que el nen/a hi participi.

 18-  Quan l’escola demani diners per fer una activitat o excursió els hauran de portar en un sobre tancat amb el nom i cognom del nen/a i amb l’autorització dintre.

 19-  Per fomentar la higiene i l’autonomia del nen/a, la família haurà de facilitar a l’escola una caixa de mocadors i tovalloletes humides quan el/la tutor/a ho demani.

 20-  El parvulari celebra els aniversaris dels seus/ves alumnes fent una petita festa a la tarda. Les famílies, si ho desitgen, podran portar un petit berenar que per normativa haurà de consistir amb productes comprats i no elaborats de manera casolana. Si es volen repartir invitacions d’aniversari dins del parvulari n’hi haurà d’haver per tots els/les alumnes de l’aula.

 21-  www.nostrasenyoradelmar.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario